Hoe lang voor vertrek moet ik inchecken?

Inchecktijden variëren afhankelijk van de ferry en de haven waar je vandaan reist en zijn te vinden in de boekingsbevestiging op je e-ticket. 

 

Inchecken met een voertuig:

Passagiers die met een voertuig reizen, moeten de borden voor de incheckbalies volgen. Toon je e-ticket en andere relevante documentatie aan onze incheckmedewerkers. Zij zullen je met plezier inchecken voor je overtocht. Zodra ze klaar zijn, zullen ze je naar de relevante autobaan leiden ter voorbereiding op het instappen. 

 

Inchecken zonder voertuig:

Voetpassagiers kunnen in de passagiersterminal inchecken bij een van onze balies of, indien beschikbaar, bij een van onze selfservice kiosken. Als je incheckt bij een kiosk, scan dan de barcode op je e-ticket en er wordt een instapkaart voor je afgedrukt. Indien nodig helpt een van onze personeelsleden je met plezier op weg. 

Houd er rekening mee dat het niet op tijd arriveren voor het inchecken kan leiden tot annulering van je boeking zonder restitutie.

Passagiers worden ook verzocht om ervoor te zorgen dat ze de nodige reisidentificatie en -documenten (zoals paspoorten en visa) bij de hand hebben voordat ze in de haven aankomen. Stena Line is niet aansprakelijk in het geval dat een passagier niet in staat is om de relevante vergunningen te verkrijgen die vereist zijn voor een grensoverschrijdende reis.   

 

Trein & Overtocht-passagiers:

Als je een Trein en Ferry-ticket hebt geboekt, houd er dan rekening mee dat sommige treinaankomsten als onderdeel van Trein en Ferry-diensten mogelijk gepland staan na de laatste inchecktijd. Passagiers kunnen erop rekenen dat ze nog steeds aan boord mogen. Mochten treindiensten vertraagd zijn, dan wachten afvaarten mogelijk op deze voetpassagiers, afhankelijk van het oordeel van de kapitein.

 

Voor de volgende routes sluit het inchecken 30 minuten voor de geplande vertrektijd:

Kiel - Göteborg

Frederikshavn - Göteborg

Grenaa - Halmstad

Fishguard - Rosslare

Holyhead - Dublin

Cairnryan - Belfast 

 

Voor de volgende routes sluit het inchecken 45 minuten voor de geplande vertrektijd:

Hoek van Holland - Harwich

Rosslare - Cherbourg

 

Voor de volgende routes wordt uiterlijk 60 minuten voor vertrek ingecheckt: 

Liverpool - Belfast

Gdynia - Karlskrona

Rostock - Trelleborg 

 

Voor de volgende routes wordt uiterlijk 90 minuten voor vertrek ingecheckt:

Travemünde - Liepāja

Ventspils - Nynäshamn 

 

Haven van Cherbourg

Inchecken is mogelijk tot 45 minuten voor de geplande vertrektijd. 

 

De havens van Göteborg (naar Denemarken) en Frederikshavn

Inchecken begint 60 minuten voor vertrek wanneer je met een voertuig reist en 45 minuten voor vertrek voor voetpassagiers. Inchecken is mogelijk tot 30 minuten voor de geplande vertrektijd. 

 

Haven van Göteborg (naar Kiel)

Inchecken is mogelijk vanaf 17:00 uur (maandag t/m vrijdag) en vanaf 16:00 uur (zaterdag en zondag) en sluit 30 minuten voor de geplande vertrektijd voor voetpassagiers en 60 minuten voor de geplande vertrektijd wanneer je met een voertuig reist. 

 

Haven van Kiel

Inchecken is mogelijk vanaf 16:00 uur (maandag t/m vrijdag) en vanaf 15:00 uur (zaterdag en zondag) en sluit 30 minuten voor de geplande vertrektijd voor voetpassagiers en 60 minuten voor de geplande vertrektijd wanneer je met een voertuig reist. 

 

Havens van Halmstad en Grenaa

Voetpassagiers die vanuit de haven van Halmstad reizen: het inchecken begint 75 minuten voor vertrek en sluit 60 minuten voor de geplande vertrektijd op het Centraal Station van Halmstad (NB: niet in het Rejsecentrum) en een Stena Line-shuttlebus vertrekt dan van het Centraal Station naar de haven om aan boord van de ferry te gaan. Zodra de bus het station heeft verlaten, kan deze niet meer stoppen om onderweg meer passagiers op te halen. 

Voetpassagiers die reizen vanuit de haven van Grenaa: het inchecken begint 45 minuten voor vertrek en sluit 30 minuten voor de geplande vertrektijd

Voertuigen die vanuit de havens van Halmstad of Grenaa reizen: het inchecken begint 60 minuten voor vertrek en sluit 30 minuten voor de geplande vertrektijd.  

 

Havens van Trelleborg en Rostock

Het inchecken sluit 60 minuten voor de geplande vertrektijd.

 

Havens van Karlskrona en Gdynia

Het inchecken sluit 60 minuten voor de geplande vertrektijd. Groepen van meer dan 20 personen moeten ten minste 90 minuten voor vertrek inchecken. 

Passagiers zijn verplicht om vóór aankomst in de haven de paspoort- en visumvoorschriften te lezen  Stena Line is niet aansprakelijk in het geval dat een passagier geen vergunning kan verkrijgen om de grens over te steken. Meer informatie is te vinden op www.msz.gov.pl 

 

Havens van Travemünde, Liepāja, Nynäshamn en Ventspils

Inchecken sluit 90 minuten voor de geplande vertrektijd.

Contact frequently asked question icon

Gerelateerde vragen