Haven van Dublin

De haven van Dublin is een speciaal gebouwde faciliteit voor de superferries van Stena Line. De ferry terminal van Stena Line in Dublin bevindt zich 6 km (4 mijlen) ten oosten van het stadscentrum van Dublin. De vele borden op alle hoofdwegen die naar de haven leiden, geven duidelijke aanwijzingen.

Tickets & reservations

Image
Title
Tickets en reserveringen

Toilets

Image
Title
Toiletten

Baby changing facilities

Image
Title
Faciliteiten om baby's te verschonen

Passenger Lounge

Image
Title
Passagierslounge

Vending machines

Image
Title
Verkoopautomaten

Wi-Fi

Image
Title
Gratis Wifi

Disability assistance

Image
Title
Hulp bij beperking

Short term car park (payable)

Image
Title
Kort parkeren (betaald)

Long term car park (payable)

Image
Title
Lang parkeren (betaald)

Drop off area

Image
Title
Aflevergebied

Disabled toilets

Image
Title
Toiletten voor mindervaliden

Locatie

GPS: 53,349866, -6,196624

 

De ferry terminal van de Stena Line in Dublin bevindt zich 6 km (4 mijlen) ten oosten van het stadscentrum van Dublin. De vele borden op alle hoofdwegen die naar de haven leiden, geven duidelijke aanwijzingen.

 

Er zijn 30 parkeerplaatsen in de haven:

• Tarief voor kort parkeren: € 2,00 per uur (minimaal € 1,00)

• Dagelijks parkeertarief: € 9,00 per 24 uur (of dagdeel)

• Tarief voor lang parkeren: € 50,00 per 7 dagen

 

Er is korte termijn parkeren beschikbaar buiten het terminalgebouw. Tickets kunnen worden gekocht bij de parkeermachine die zowel creditcards/pinpassen als munten accepteert, maar geen bankbiljetten accepteert. Zorg ervoor dat uw ticket de door u gewenste verblijfsduur dekt. Het is belangrijk om een geldig parkeerticket op het dashboard te tonen voor de duur van uw verblijf en als u dit niet doet, kan uw voertuig een wielklem krijgen. Wielklemmen worden geplaatst en deze losmaken kost € 80,00. Houd er rekening mee dat de machine alleen euromunten accepteert. Verloren tickets worden tegen het volledige wekelijkse tarief in rekening gebracht.

 

M50 tolheffing

De M50 is een tolweg zonder barrières. Dit betekent dat de camera's, die zich bevinden tussen knooppunt 6 en 7 op de M50, uw plaatnummer scannen en de tolheffing aan de eigenaar van het voertuig in rekening brengen.

Betalen voor uw reis over de M50 is eenvoudig  - download de M50 Quick Pay-app op Android of Apple of ga naar eFlow.ie en betaal online.

Het is de verantwoordelijkheid van de bestuurder om de tol voor de M50 te betalen voor 20.00 uur de dag na de reis. Het niet betalen voor de deadline leidt tot een boete die aan de eigenaar van het voertuig in rekening wordt gebracht.

Er is geen rechtstreekse treinverbinding naar de haven van Dublin.

 

Er is een tramhalte van de Luas Red Line bij 'The Point' tegenover de ingang van de haven van Dublin. Dit is echter 40 minuten (3,2 km) lopen vanaf de ferry terminal van de Stena Line. Er zijn taxi's beschikbaar.

Reizen van Dublin naar Holyhead

 

Passagiers te voet die reizen op de cruises van 08:15, 14:45 en 20:30 vanuit Dublin kunnen gebruikmaken van een busdienst die je van het stadscentrum van Dublin naar de Stena Line Ferry Terminal brengt. De bus vertrekt vanaf Westmoreland Street in het stadscentrum van Dublin om 07:00 uur, 14:00 uur en 19:00 uur.

Let op: er is geen busdienst voor passagiers die om 20:30 uur vanuit Holyhead vertrekken.

 

Reizen van Holyhead naar Dublin

 

Wanneer je aankomt in het Stena Line Terminal 2 gebouw in Dublin met de diensten van 02:15 uur, 09:00 uur of de 14:45 uur vanuit Holyhead, is er een busdienst die je naar het centrum van Dublin brengt en die stopt bij het treinstation Connolly DART en op Westmoreland Street.

Let op: er is geen busdienst voor passagiers die om 20:30 uur vanuit Holyhead vertrekken.

 

Tarieven

Volwassen enkele reis: € 3,50

Volwassenen retour: € 6,00

Kind enkele reis: € 2,00

Kind retour: € 3,00

 

Betaling kan contant worden gedaan (alleen euro) of via de Dublin Leap card. Creditcards en betaalkaarten worden niet geaccepteerd.

 

Voor passagiers die reizen vanaf de ferry terminal van de Stena Line in Dublin naar het centrum van Dublin; er is een extra stoppunt op het treinstation van Heuston. Het tarief om naar deze locatie te reizen is € 4,50 enkele reis per volwassene en € 3,00 enkele reis voor een kind.

Er zijn talloze taxistandplaatsen in Dublin, waaronder één bij de ferry terminal van de Stena Line waar u een taxi kunt nemen. Er zijn ook online diensten zoals Uber, Free Now en Bolt beschikbaar, evenals tal van inbeldiensten zoals Dublin Dial a Cab (+353 1 80 80 800) of NCR (+353 1 67 72 222).

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.